Sayfalar

Tarif Ara

Yükleniyor...

13 Şubat 2012 Pazartesi

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı - Oktay Usta - Sütlü Tatlılar



Öncelikle Ramazan ayının evlerimize bereket, kalplerimize huzur, ülkemize barış ve bütünlük, bedenlerimize sağlık getirmesini diliyorum…
Yaz günlerine denk gelen Ramazan ayı için en ideal tatlılar sütlü olanlar, bu tatlı basit bir yapılış ama değişik bir sunum ve tat isteyenler için oldukça uygun. Büyük bir borcamda yapılabileceği gibi tek kişilik porsiyonlarda da kolayca hazırlanabilir, ben sunum açısından tek kişilik yapmayı tercih ediyorum. Şekil vermek için bir tek kase kullanmanız yeterli, tavuklu pilav mantığı ile katların dizimi bitince bir servis tabağına ters çevirerek alabilirsiniz. Ayrıca elimden geldiğince her gün değişik, tok tutacak ama susatmayacak sahur menüleri ve hafif iftar menüleri  de vermeye çalışacağım. Şimdilik bu kadar, afiyet olsun herkese…

Malzemeler:

Yaklaşık 8 kişilik
Muhallebisi için:
  1. 1.5 Lt süt
  2. 10 tepeleme tatlı kaşığı un
  3. 10 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
  4. 10 çorba kaşığı şeker
  5. 1  paket krem şanti
Kadayıf için:
  1. 350 gr hazır fırınlanmış kadayıf
  2. 4 tepeleme çorba kaşığı toz şeker
  3. 5 çorba kaşığı tereyağı
  4. 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  5. 1,5 su bardağı çekilmiş fındık

YAPILIŞI:

  1. Kadayıfları büyük bir teflon tencereye ufalayarak aktarın.
  2. Üzerine şeker, tereyağı ve sıvıyağı koyup rengi koyulaşıncaya kadar biraz kavurun ve soğuması için bir kenara alın.
       
  3. Muhallebiyi hazırlamak için un, nişasta, şeker ve 1,5 lt den 1 su bardağı ayrılmış sütü tencereye alın koyulaşıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
  4. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilyayı da ekleyip içice karıştırın ve ılınması için bir kenara alın.
  5. Ilındıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanan krem şantiyi hazırlayıp muhallebinin içine ekleyin ve mikser ile en az 10 dk pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  6. Servis için seçtiğiniz kasenin en altına kavurduğunuz kadayıftan biraz koyun, üzerine çok az fındık serpin, üzerine muhallebiden koyun ve tekrar biraz fındık serpin, tekrar kadayıf ile üzerini örtün. Bu katları istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz ama çok yüksek olmamasına dikkat edin çünkü yıkılabilir.
  7. Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
     
NOT:isterseniz büyük bir borcama yapıp keserek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder