Sayfalar

Tarif Ara

Yükleniyor...

13 Şubat 2012 Pazartesi

El Açma Patatesli Rulo Börek - Börek Tarifleri - Oktay Usta

El Açma Patatesli Rulo Börek Resim 1.1
Bu tarif sevgili okuyucum Alev Yılmaz’ a ait, facebook sayfamızdan paylaştığı tarifin resmini rica üzerine bana mail yolu ile ulaştırdı, kendisine teşekkür ediyorum. Henüz denemedim, denedikten sonra ben de kendi fotoğrafımı ilave edeceğim. Özellikle ilk defa elde açma börek yapacaklar için kolay bir tarif olduğunu belirtmiş Alev hanım, bu size denemek için cesaret verir diye düşünüyorum.
Not: Malzemeler küçük tepsi ile iki tepsi çıkacak şekilde verilmiştir, büyük fırın tepsileri ile bir tepsi çıkacaktır.

Malzemeler:

  1. 1 çay bardağı yoğurt
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 su bardağı su
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. Aldığı kadar un
  6. İç harcı için haşlanmış patates ve rendelenmiş kaşar
  7. Üzerine sürmek için: 1 yumurta sarısı, 2-3 kaşık sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:

  1. Hamuru yoğurup 12 bezeye ayırın.
  2. İç harcını da hazırlayıp yanınıza alın.
  3. Açacağınız bezeyi yuvarlayıp eşinizle üzerine bastırın ve üzerine un atıp oklava ile biraz büyütün. Büyütmek için oklavayı hamurun çaprazından dolayıp tekrar açın, bu şekilde hamuru açabildiğiniz kadar ince bir yufka şekline getirin.
  4. İçini arzu ettiğiniz kadar sıvı yağ ile yağlayıp harcınızdan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  5. Hazırladığınız ilk yufkayı tepsinin en ortasına dolayarak (tıpkı gül böreği yaptığımız gibi) koyun.
  6. Diğer bezeleri de bu şekilde açıp rulo yaptıktan sonra ilk rulonun etrafına dolayın.
  7. Bezeler bittikten sonra yumurta sarısı, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürün.
  8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin.
www.Oktay-Yemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder